Još sam u studentskim danima uz pomoć prof. dr. Vladimira Grudena ovladao autogenim treningom, pa Jacobsonovom progresivnom relaksacijom, a u Indiji, na kraju, Nidra jogom. Cilj je tih metoda pozitivnim sugestijama djelovati na podsvijest. Naime, dok mi spavamo podsvijest upravlja svim našim tjelesnim funkcijama, ali ne samo tada već i kada se krećemo naokolo.

Dakle, utjecaj je podsvijesti na zdravlje unutarnjih organa ogroman. Kada sam te metode počeo primjenjivati u praksi uvijek je ipak nešto nedostajalo. Dok nisam 1994. godine nabasao na medicinsku studiju koja se bavila utjecajem tzv. subliminalnih poruka (ispod praga čujnosti, “maskiranih” glazbom) na 50 pacijenata oboljelih od zadnjeg stadija raka (očekivano preživljavanje je bilo 1-2 mjeseca). Komponiran od strane vodećeg eksperta FBI-a za detektore laži s kojim ću se kasnije sprijateljiti i surađivati, nosač zvuka s tim porukama je pacijentima u prosjeku produžio život za čitavih 15 mjeseci! Nekoliko smo godina razrađivali poruke a pri tome su mi pomogli i neki mistici kao Shivabalayogi i konačno smo složili svoju verziju CD-a za koji je glazbu posebno komponirao Tomislav Jozić (dvostruki dobitnik Porina). Kasnije ću se sresti s radovima dr. Ainsliea Mearesa koji je u uglednom medicinskom časopisu “Lancet” opisao izlječenje jednog pacijenta od sarkoma metodom bliskom našem razmišljanju.

Zato uvijek uz medicinsku ili neku alternativnu terapiju preporučujem korištenje subliminalnog CD-a kojemu je cilj potaknuti proces samoizlječenja i pokretanje skrivenih snaga u organizmu. Prije pet godina smo isti primijenili kod pacijenta oboljelog od vrlo malignog oblika Hodgkinovog limfoma IVb koji je bio podvrgnut kemoterapiji. Neočekivano, za vrijeme terapije nijednom nije osjetio mučninu ili slabost niti mu je ispadala kosa. Vrlo brzo bolest se potpuno povukla i danas, godinu dana kasnije, potpuno je zdrav i vraćen na radno mjesto. I neka druga iskustva pokazuju da smo na pravom putu i da se radi o metodi koja se odlično kombinira s medicinskom terapijom.


Nova duhovna paradigma 21. stoljeća

CD subliminali su snimke glazbe koja ispod praga čujnosti ima skrivene poruke koje djeluju na podsvijest pojedinca. Ideja djelovanja na dio nas koji nije svjestan a prema nekima je to čak 95% naše psihe nije nova ni u teoriji ni u praksi, pa u 20. stoljeću bilježi sve pokušaje da to postane redovno primjenjivana metoda liječenja i olakšavanja tegoba.

Cilj je poruka o kojima je riječ uklanjanje nesvjesnih prepreka ozdravljenju tijela i psihe, a u posebnoj izvedbi uklanjanju blokada koje priječe pojedinca u spoznaji o pravoj prirodi Vremena i Prostora.

CD subliminali za pomoć tijelu i psihi

Neki mediji, a kasnije Internet, su preplavljeni simplificiranim uradcima sa sličnim ciljem ali bez ikakva ozbiljnog efekta. Uskoro je i istraživačima jasno da jednostavne i često kontroverzne poruke ne mogu izmijeniti podsvjesne programe. I sâm sam surađivao od 1988. godine s nekima od vodećih eksperata iz tog područja no kasnije sam se izdvojio i počeo snimati CD subliminale koji su po svemu originalni. Od posebno komponiranih sugestija koje nisu u sukobu s podsvjesnim mehanizmima, uvođenja prirodnih i vibracija opisanih u drevnim Vedama, definiranog ritma ulaska sugestija/vibracija u svijest, uvažavanja faktora vremena i posebno komponiranom glazbom, sastavio sam 39 različitih verzija CD subliminala koji pomažu u olakšanju tegoba i izlječenju kod širokog spektra oboljenja nabrojanih na ovoj stranici (vidi: Svjedočanstva). Promjene mogu biti neočekivane i drastične, a mnogo ovisi i o strukturi ličnosti korisnika.

Obično preporučujem ispunjavanje upitnika od 30 pitanja (odgovori i identitet osoba koje ih ispunjavaju poznati su samo meni) prije no što sugeriram koji CD subliminal treba koristiti, a najčešće uz njega ide kakva dijeta, posebno komponirane mentalne i fizičke vježbe a ponekad i kakav dodatak hrani.

Dvije stvari uvijek naglašavam. Ovdje navedena tehnologija ne može zamijeniti medicinske postupke kao ni dijagnostiku, ali može djelovati komplementarno s njima. CD subliminali su ciljani za određenu osobu pa korištenje individualnog CD-a od strane drugih osoba ne samo da ne daje učinke, nego može biti i opasno jer se podsvijesti ne smiju spominjati određena bolesna stanja ako osoba ne pati od takvih problema.

Ovi CD-i nemaju veze s binauralnim otkucajima, vođenom relaksacijom i iscjeljivanjem, frekvencijama ili meditativnom glazbom.

CD synchro

Principia explicandi praeter necessitatum non sunt multiplicanda.
(Principe za objašnjenja ne treba proširivati više no što je neophodno.)

Više desetljeća meditacije i susreti s najvećim duhovnim autoritetima 20. stoljeća kako u kršćanstvu (vlč. Emiliene Tardiff, vlč. Edward McDonaugh), tako i drugim tradicijama (Maharishi Mahesh Yogi, Poonjaji, Dalai Lama, Geshe Rabten, Shivabalayogi, dr. B.S. Goel – Siddheshwar Baba, Devraha Baba, Sai Baba, Kumara Swami, Mahanta Swami, Byron Katie, dr. Bhagwan Dash i mnogi drugi) donijelo mi je neke spiritualne uvide koje nisam mogao prihvatiti konačnima jer nisu jasno definirali ni subjektivan ni objektivan doživljaj naravi Vremena i Prostora kao ni stvarnu prirodu onog što nazivamo egom.

Tek detaljnim upoznavanjem najnovijih spoznaja kvantne fizike i neurofiziologije sam uspio kombinacijom ciljanih subliminala i jednostavnih neurofizioloških i tjelesnih vježbi stvoriti sustav koji je oruđe na Putu tragača kojime se, bez obzira na kojem se duhovnom putu aspirant već nalazi, samo uklanjanju blokade koje ga priječe u dosezanju izmijenjenih stanja svijesti koje zajednički zovemo Spoznajom. U svakoj tradiciji drukčijim imenom.

Širenje svijesti, jačanje intuicije, razumijevanje poruka u sinkronističkim doživljajima i palindromima, snovima i bljeskovima u svakodnevnom životu jačamo kvalitetu življenja, zdravlja ali i duhovnih doživljaja. Sve što navodim ovdje su isključivo izrazi mojih izravnih, osobnih saznanja i uvida. Pred mnogo godina mi je Shivabalayogi rekao: “Vidjet ćeš u pravom smislu riječi ne onda kada nađeš pravog učitelja, nego onda kada ti on neće biti potreban jer ćeš si učitelj biti sam…”

CD synchro ni u kom slučaju ne podrazumijeva napuštanje svoje vjere, uvjerenja, životne filozofije ili karakteristika svoje osobnosti jer bi to moglo biti štetno s obzirom na to da su slojevi naše psihe introjekcija razvoja Čovjeka kao vrste.

Ja nisam guru, nisam ni ničiji učitelj niti to želim biti, nisam ni bolji ni lošiji od ostalih ljudi. Ja vjerujem da određene spoznaje pripadaju svim ljudima koji imaju savršene instrumente kao mozak i osjetila i oni moraju do njih doći ne da gledaju u mene ili bilo kog drugog čovjeka već – u sebe.

Naizgled kontroverzni koncept „sjećanja na budućnost“ sam objasnio u kratkoj prezentaciji vezanoj uz Patanjalijeve Joga Sutre (vidi: Prezentacija) ali njega nalazimo i u snovima kod Artemidora iz 2. stoljeća kao i Karla Gustava Junga u „San i tumačenje snova“ (str. 87).

Jedan od nekoliko tipova CD synchro preporučujem i kod najtežih zdravstvenih tegoba i bolesti.