Svjedočanstvo 1.

Evo proslo je godinu dana od kad sam vam se javila za cd za tatu zbog raka gusterace. Odmah nakon sto je operiran je krenuo na vrlo agresivne kemoterapije, cijeli taj period je slusao vase cde, nije mu otpala kosa, niti je povraco, sasvim je normalno funkcionirao, jedino je smrsavio od svega. Izgledao je lose, ali zapravo je bio super. Dr ga je pripremio da bi na ct-u u 7 mj. mogli nesto naci, ali nista, pa su ga slali na pet ct, sve je u redu. Njegova doktorica se jako iznenadila kad ga je danas vidjela na kontroli kako dobro izgleda (prije god dana prognozirala mu je 3-6 mj zivota).

Hvala Drago ? (S.B.)

Svjedočanstvo 2.

Prije sedam godina mi se za pomoć obratio sredovječni čovjek s dijagnozom Non Hodgkina i vrlo lošom prognozom šestomjesečnog preživljavanja. Tada mi je rekao: “Ne smijem umrijeti dok mi se kćer ne skući.” Porukama ispod praga čujnosti sam podržao taj njegov stav. Živio je još sedam godina i dočekao ono za što je živio.

Svjedočanstvo 3.

“Od ožujka ove godine slušam Vaš subliminalni CD s porukom za ozdravljenje. Radi se o raku jetre. Sigurna sam da je za izlječenje pomogao CD jer današnji rezultati su fantastični. Krvna slika, tumorski markeri i kontrolni CT nisu pokazali znakove bolesti (u 7. mjesecu mi je rak operiran. Na operaciju sam s lakoćom išla, kao u šetnju). Hvala vam šjor Plečko.” (G. E.)

Svjedočanstvo 4.

Mnogo je šokantniji primjer žene iz Zagorja koja je umirala od pušačkog karcinoma pluća. Kad je već primala maksimalni dozvoljeni broj flastera protiv bolova, a oni se nisu smanjivali, njen mi se suprug obratio za pomoć. Dva tjedna nakon što je počela s terapijom, koja je uključivala nekoliko pristupa, bolovi su posve nestali i nisu se vraćali do njezine smrti tri mjeseca kasnije. Njen me suprug, potresen, nazvao u 2 sata ujutro i ispričao tu nevjerojatnu priču koja je samo potvrdila da je imala uvid koji joj je omogućio prihvaćanje stvarnosti kakva jest. Potpunim izostankom otpora, patnja je nestala.

Svjedočanstvo 5.

Scena je pomalo mučna. Moj prijatelj s dijagnozom Hodgkinova limfoma IV b čeka u predvorju zagrebačke bolnice prvu od 12 najjačih kemoterapija. Ljudi u hodniku oko njega već povraćaju, a nisu još ni ušli u prostor gdje će primiti “otrov koji život znači”. Moj je prijatelj iznenađujuće miran dok pita liječnicu smije li za vrijeme dvosatne terapije slušati etnoglazbu preko CD plejera. Uvjerit će ga kako je upravo taj najstrašniji otrov najbolji prijatelj njegova tijela, kako je vojska koja stupa njegovim žilama i neustrašivo ubija maligne stanice u stanju satrti i onog najgadnijeg protivnika. I gle, nema mučnine, slabosti, povraćanja, umora, ispadanja kose, ničega! Tijelo ne zahvaća panika jer ono sada zna da mu je ovaj otrov saveznik. Četiri i pol mjeseca kasnije moj prijatelj, usprkos lošim prognozama, potpuno zdrav, vraća se na posao i ne pamti ama baš ni jedan trenutak slabosti od terapije od koje su drugi drhtali. Raka više nema, a od tada je prošlo pet godina.

Svjedočanstvo 6.

“Mjesec i pol nakon posljednjeg zračenja napravio je CT i ovih dana je podigao nalaz – tumor se praktično rasipa. Oblik ‘tartufa’ pretvorio se u ‘ogrizak’ (polumjesec) i povukao prema granici s bronhijima odakle je krenuo. Nema nikakvih novotvorevina, dio čvorova je s vremenom saniran. Vanjski dijelovi tumora su se čak raspali i tragovi su vidljivi raštrkani po plućnom krilu. Laboratorijski nalazi perfektni, zasićenost krvi kisikom 98%. Onkolog je oduševljen. U naredna 3-4 mjeseca (dakle, ukupno pola godine), ne predlažu nikakvu terapiju (procjenjuju da ni ova još uvijek nije dostigla puno djelovanje).

Sluša CD-e, od zimus je vrlo ažuran s alkalnom ishranom i redovno pije korijen. Sada je sve puno lakše jer se jasno vide efekti.

Dakle, ukratko, sada, nakon više od godinu dana, 12 zračenja i 20 tura chema, njemu NI JEDNOM LEUKOCITI NISU PALI ISPOD OPTIMUMA (a kamoli spustili se bliže donjoj granici), ni jednom nije imao mučninu, koža je nakon zračenja savršeno očuvana i on se osjeća savršeno zdravo. I, naravno, tumor se počeo vidno smanjivati još prije uvođenja konvencionalnih metoda liječenja prošlog ljeta.

Samo se hemoglobin vukao na malo ispod 100 ali, i njega je sanirao (uglavnom ciklom) nedavno.

Dakle, cijeli plan koji ste predložili djeluje, Drago. Njemu su zbog dobrog inicijalnog stanja zapravo davali vrlo jake terapije, i daleko učestalije nego mnogim pacijentima. To je 20 tura chema u samo 6 mjeseci. A njegova krvna slika opet je ostala netaknuta.

Tumor je tek posebna priča…

Sve u svemu – vijesti su u potpunosti pozitivne.” (M. J.)

Svjedočanstvo 7.

“Imam leukemiju i prije dva dana sam poslala prijatelja po Vaš CD protiv bolova i odmah ga počela koristiti. Jako su me boljele noge, a sada mi je 90 posto bolje. U subotu počinjem s kemoterapijom, pripremama za transplantaciju. Nastavljam sa slušanjem vaših CD-a.” (A. Č.)

Svjedočanstvo 8.

“Javljam Vam da sam pri kraju kemoterapija. Do sada sam sve super podnijela i svaki dan slušala CD chemo. Mogu li sad početi slušati ovaj drugi CD za obnovu tijela? Kako ću 05.07. biti operirana počela bih odmah nakon operacije uzimati himalajski korijen uz radioterapiju. Jeli to uredu? Zahvaljujem na svemu!” (F. L.)

Svjedočanstvo 9.

“Problemi radi kojih sam prvobitno počela slušati Vaš CD bili su: strah od bolesti, fibrocistična mastopatija, gastritis i nesigurnost. Rezultati su više nego dobri. Svojedobno sam ga preporučila i obiteljskom prijatelju, budući da mu se u plućima skupljala voda i markeri su mu bili visoki. Markeri su mu se vrlo brzo smanjili, a uz kemoterapiju mu se voda u plućima sad skuplja vrlo, vrlo sporo.” (S. R.)

Svjedočanstvo 10.

“Počela sam slušati Vaš CD par dana prije početka novog ciklusa terapije. Odmah te noći imala sam izuzetno lijepu i interesantnu vizualizaciju svega što se u mom tijelu događa i vidjela kako čvor nestaje. Već nakon tri dana tumor/čvor je počeo ‘kopniti’ i nestajati u obrazu i u aksili. Ne bez čuđenja, konstatirao je to UZV kontrolom i liječnik!”

Svjedočanstvo 11.

“S obzirom na moju kompleksnu anamnezu: operacije raka dojke 1990., nakon koje sam odbila kemo i zračenje, otklanjanje štitnjače radioaktivnim jodom 2006., prisutne febrilacije atrija, tri elektrokardioverzije bez trajnog uspjeha, vrlo dugotrajne i teške artroze, sve što mi doktori pogledima (a neki i otvoreno) pokazuju je: Pa kaj ste vi još živi, i hodate bez štaka, pa vi ste fenomen…”

Svjedočanstvo 12.

“Radi agresivnog i lokalno uznapredovalog karcinoma dojke prvo sam primala kemoterapiju, potom mi je učinjena masektomija s poštedom kože i bradavice, pa rekonstrukcija te sam primila 25 zračenja. Kod Vas u Samoboru sam bila nakon prve kemoterapije, nakon koje sam osjećala nuspojave. Primjenjujući Vaše savjete, CD i ashwaghandu (himalajski korijen, op. a.) tijekom preostalih pet kemoterapija više mi niti jednom nije bilo mučno, normalno sam radila cijelo vrijeme (pauzirala sam samo na dan kemoterapije i za vikend). Tumor se smanjio za 1 cm.” (B. P.)

Svjedočanstvo 13.

“Tata je obavio pet CT. Tumor neujednačeno reagira na terapiju – jedan dio pokazuje veće poboljšanje od drugog, ali terapija svakako djeluje. Zahvaćeni limfni čvor pokazuje jaku regresiju i smanjenje maligne aktivnosti, a metastaze su u potpunosti nestale (nadbubrežna žlijezda) i nigdje drugdje nema znakova maligniteta. A prošao je samo jedan ciklus terapije. Imunitet i krvna slika su super.” (M. J. Istra)

Svjedočanstvo 14.

Prije nekoliko mjeseci se kod mene pojavio veseli, optimistični Zagrepčan u šezdesetima s vrlo teškom dijagnozom MULTIPLOG MIJELOMA. Rekli su mu da mora proći 24 kemoterapije što je, mada rizično, nužno da bi se stvorili uvjeti za presađivanje matičnih stanica. Oni koji odgovaraju na kemoterapiju (cca. 60% pacijenata) mogu očekivati da će živjeti 2 do 3 godine nakon što se poremećaj dijagnosticira, katkada mnogo duže. Dao sam mu moju standardnu terapiju. Najvažnije, CD subliminal chemo kojime se djeluje na podsvijest da kemoterapiju ne prihvaća kao otrov, nego saveznika. Svih je 24 kemoterapija prošao bez i najmanje komplikacije među brojnim mogućima, a čak se i subjektivno osjećao odlično! Presađivanje koje je slijedilo rezultiralo je potpunim povlačenjem bolesti.

Svjedočanstvo 15.

“Prošlo je skoro devet godina od moje operacije karcinoma dojke nakon čega su mi ustanovljene metastaze na jetri. Odmah sam krenula s kemoterapijom i Vašim CD chemo. Gotovo da nisam osjetila kemoterapiju i metastaze su se povukle. Vratile su se prije godinu dana. Opet sam počela slušati Vaše CD-e. Već na samom početku kemoterapije liječnik je konstatirao da se “neobično jako povlače”. Slušam vaš CD chemo i CD PG koji ste mi dali. Hvala Vam!” (S. Ž.)

Svjedočanstvo 16.

“Imamo samo dobre vijesti: kako ste i preporučili, tata se, uz DVA CD-a i himalajski korijen, drži svega i nalazi krvi su mu sasvim uredni. Hemoglobin i leukociti ne padaju. KEMOTERAPIJU PODNOSI BEZ IKAKVIH POPRATNIH POJAVA. Dobro jede i spava, a navečer pliva u moru.

Završio je drugi ciklus (kemoterapije) od planirana 4 i ovog tjedna su mu obnovili UZV i RTG pluća. Metastaze su praktično nevidljive na UZV i čekat ćemo PET CT snimku, a tumor koji je mjerio 7×6 cm na prvim snimanjima, na snimci RTG-a sada, dva mjeseca kasnije, mjeri oko 3.5 cm (najveća dimenzija). Nema više ni krvi s kašljem. Pala mi je na pamet vaša riječ “dramatično”, kada ste spomenuli moguće rezultate ove kombinacije terapija. Nismo očekivali ni neke bitnije pretrage, a kamoli pomake u tako kratkom roku. Zaboravila sam spomenuti i da su CILJANI TUMOR MARKERI (BRONHI, PLUĆA) TAKOĐER UREDNI…

Karcinom je bio za 1 cm manji i prije kemoterapije, a nakon što je već mjesec dana slušao CD, pio korijen i prebacio se na Vašu alkalnu dijetu pH urina mu 8, 9 čak ponekad prema 10.

Ovaj napredak u smanjenju tumora je i za doktora onkologa (kod kojeg je bio 23.08.) fascinantan i nevjerojatan. Inzistirali ste na konvencionalnoj medicini i obavijestili smo liječnike o svemu. Složili su se s time da treba nastaviti.” (S. i M. J., Pula).

Svjedočanstvo 17.

“Ukratko mogu reći da je tata i dalje i fizički i psihički vrlo dobro, čak bolje. Terapija se malo odgađala zbog tromba, a kasnije liječnici nisu bili sigurni da li čekati na ciljanu ili krenuti s univerzalnom. Odluka je pala na drugu opciju. Pet CT je pokazao da ipak postoje sitne metastaze na nadbubrežnim žlijezdama. Zračenje planiraju kada se saniraju ta proširenja, a ovaj tjedan je krenuo na chemo. Alkalnu dijetu je provodio vrlo strogo, a od kako je počeo uzimati himalajski korijen boja kože mu je preko noći ozdravila. PH urina je već dugo na oko 9, krvna slika savršena, primarni tumor se nije povećao niti za milimetar (možda je čak neznatno manji ali, to “možda” treba sada zanemariti) i prvu terapiju je podnio bez ikakvih problema. Ipak, CD mu je omiljena terapija. Chemo verziju je slušao svih 6 sati primanja terapije.” (K. Z. ,Pula)

Svjedočanstvo 18.

Prije dvije godine mi se za pomoć obratio H.Đ. iz Tuzle. Dijagnoza: mikrocelularni rak pluća. Prognoze: vrlo loše. Nakon dvije godine još se osjeća normalno. Bolest se ne pogoršava. No, poseban je po nečemu – da sam mu izradio CD bez ijedne sugestije riječima, samo s vibracijama! Kako ima malo onih koji osporavaju da je pacijentu bolje usprkos svim očekivanjima, nemalo sam se iznenadio kada sam shvatio da na djelu MORA biti moć organizma za očitavanje značenja vibracija koje su korištene.

Svjedočanstvo 19.

“…u prilogu ti šaljem nalaze. Jučer sam počela piti (kemo)terapiju doma i, hvala Bogu i tvom cd-u, nisam imala nikakvih mučnina. Jedino sam malo zamantana, ali to je valjda normalno kad se popije ta silna količina tableta. Alkalne prehrane se držim recimo 60 posto (za sada). CD slušam redovito i super mi je ?. Hvala ti!” (B. K., pacijentica oboljela od multiplog mijeloma)

Svjedočanstvo 20.

“Moj tetak seliječii pomoću Vašeg CD-a. Bolovao je od raka mokraćnog mjehura i, hvala Bogu, već dugo je sasvim dobro, bolest se ne vraća. Moje pitanje je mogu li ja sebi pomoćisa timm CD-om koji ste njemu poslali. Ja pustim ovaj Vaš CD i pokušavam se smiriti i dovesti moje strahove na realan nivo.” (T. K., Srbija)

Svjedočanstvo 21.

“10. 3. 16. dat će mi treću (predzadnju) infuziju – terapiju, a Vaš CD me stalno prati i sve vrijeme infuzije ga slušam. Rezultati su očaravajući. “Rastopili” su se čvorovi… Javit ću se uskoro… Srdačan pozdrav.” (N. K.)

Svjedočanstvo 22.

“Drago, poštovanje i pozdrav od P…a iz S….a. Ne znam sjećate li se slučaja moga oca kod dijagnoze karcinoma bubrega s metastazama na plućima i bedrenoj kosti. Nalaz pluća je i dalje sve bolji, poboljšanja su vidljiva i na posljednjem nalazu scintigrafije skeleta učinjenom pomoću TC-99 m difosfonata. Citiram: “Na učinjenim scintigramima vidi se patološko nakupljanje aktivnosti u srednjoj trećini dijafize lijevog femura koje je u usporedbi s nalazom 03/2015 manjeg opsega i bljeđeg prikaza.”

Svjedočanstvo 23.

“Poštovani gospodine Plečko, jučer je moj suprug bio na onološkoj kontroli i nakon šest kemoterapija, himalajskog korijena i slušanja CD-a nalaz je uredan uz napomenu da će za dva tjedna napraviti kontrolni PET-CT radi sigurnosti. Stoga, ne mogu Vam iskazati koliko smo Vam zahvalni na pomoći, posebice iz razloga jer mu kirurg nakon izvedene operacije nije davao nikakve šanse. Zato Vas molim da mi kažete koliko bi još trebao piti himalajski korijen. CD će, pretpostavljam, trebati slušati i nadalje jer ga smiruje.” (S. S., Šibenik)

Svjedočanstvo 24.

Dan je počeo sjajno. Zove Hasib iz Tuzle. Prije godinu dana mu je dijagnosticiran rak pluća, inače neizlječiva bolest. Nakon što sam mu dao subliminalni CD, himalajski korijen i ciljanu alkalnu dijetu poduprtu s čajem od smilja, liječnik je konstatirao da se “karcinom nije povećao” nego, štoviše, pokazuje znakove “učahurivanja”, ma što to značilo. On se osjeća normalno. Kaže da mu je liječnik rekao da “nastavi s onime čime je počeo bez obzira na to što to bilo”. Nakon tri godine karcinom pluća kod pacijenta je proglašen “izliječenim”.

Svjedočanstvo 25.

Promjene kod pacijenta oboljelog od karcinoma pluća s multiplim metastazama na mozgu, vezanog uz krevet:

“…Kao da malo ipak ide na bolje. Dobio je volju za vježbanjem i želi stati na noge, hodati. Komunicira i planira…Ako znamo da je trebao pomoć pri okretanju na bok u krevetu, a sada uz minimalnu pomoć sjedne na rub kreveta i uz moju malu pomoć stane na noge, onda je napredak evidentan. Sve to mi budi nadu da ćemo možda uspjeti bar još neko vrijeme koliko-toliko normalno živjeti…” (K.K.)

Svjedočanstvo 26.

“Otac mi je preminuo na kraju od sepse zbog hemioterapije. S Vašim CD-om smo postigli ekstra rezultate. Liječnik kolega u Gustave Roussy (najbolja onkološka klinika u Francuskoj) je bio u čudu također. Razmišljao sam o informacijama od proteina koje imate, mislim da je možda problem uprenosuu informacije. Trebalo bi probati na miševima s ultra ljubičastim svjetlom prenositi na gen informaciju…” (R. S., Francuska)

Svjedočanstvo 27.

“Mojoj je supruzi dijagnosticiran karcinom jajnika 15X15 cm. Nakon korištenja Vašeg CD-a i himalajskog korijena tumorski marker CEA-125 joj je pao od 605 na 18. Hvala” (D. V.)

Svjedočanstvo 28.

“Prva riječ koju Vam želim uputiti je hvala, veliko hvala, napisano najvećim slovima ,viknuto najveselijim glasom. Hvala Vam! Slušam već 8 dana vaš CD za kemo terapiju. Pri prvom slušanju, od početka do kraja, tekle su mi suze, ne znam zašto, ne znam kako. Naprosto su tekle, iz mene meni neke nepoznate mene. Nakon toga dani mirnog slušanja. Danas, osmi dan , dobro je počelo. Mirno. Onda sam se lagano nasmijala – nešto kao kada skužiš u čemu je vic. A… to je to! I onda – prasak. Do kraja CD-a smijala sam se , tresla se od smijeha, suze su mi tekle kao da netko priča najbolje viceve. I kad je CD prestao još sam se smijala. Jednom ti teku suze – ne znaš zašto: drugi put se treseš od smija – opet ne znaš zašto. Mijenja li se sadržaj onoga što slušamo? Priča li netko svaki put neke druge ludorije? Za 8 dana, opet, što mogu očekivati? Plakala sam, smijala se, hoću li možda progovoriti kineski? Kakvo ste to čudo ugradili? Pišem Vam ovo samo zato da potvrdim da to što ja ne znam što je djeluje. Zaista djeluje. Možda Vam ovo posluži u Vašem radu, za nekakvu statistiku ili bilo što drugo korisno.

Bila bih sretna da ovom mom pisanju posvetite malo svog vremena. Ne zbog mene – zbog onog što radite, čemu ste posvećeni cijeli svoj život i zbog čega Vam izražavam svoje duboko poštovanje.” (B. R.)

Svjedočanstvo 29.

“…Inače, prošla je tri kemoterapije (idu svaka dva tjedna) i u ponedjeljak je četvrta. Prva joj je bila teška, par dana nije mogla jesti, samo je spavala (to je bilo par dana prije nego što sam bio kod Vas). Nakon toga “pjesma”. Ukratko, jede sve, nema nikakvih mučnina i ostalih simptoma, nakon druge i treće terapije nije uzimala taksi u S…..u već je pješačila od F…..a do trajekta (cca pola sata). Svakodnevno je vani i osjeća se fizički jako dobro. Kaže da tek sad shvaća koliko je zapravo bila loše pred ljeto i dijagnozu. Krvna slika joj je skroz u redu, leukociti su joj danas 5.5. Kaže da je posebno iskustvo upoznati žene u bolnici, njihovu vedrinu, hrabrost i borbu i da je to nešto što joj je obogatilo život. Kroz par dana će na CT pa ćemo vidjeti što on kaže” (B. L.)

Svjedočanstvo 30.

“Prije tri godine sam oboljela od MULTIPLOG MIJELOMA za koji su rekli da je teška maligna bolest. Dali ste mi tada Vaš CD subliminal, himalajski korijen i još neke vježbe. Cijela kemoterapija mi je prošla bez najmanje loše reakcije, a tako i presađivanje matičnih stanica. Već sam tri godine potpuno zdrava i – hvala Vam.” (Z. Ž.)

Svjedočanstvo 31.

“Evo prošla je jedna godina skoro od dijagnoze i početka terapije. Ona je svaka tri tjedna na kemoterapiji u Splitu. Ni jednu nije propustila, krvna slika joj je uvijek u redu i terapije podnosi bez problema. Osim što mora trajektom putovati svaka tri tjedna… Osjeća se stvarno dobro, kontrolni CT-i po doktorskoj interpretaciji pokazuju nepromjenjivo stanje, a po mojoj (to je, normalno, optimističnija, iako laička…) na svakom snimanju i nešto manje dimenzije. Koliko ja mogu primijetiti, dogodilo se upravo ono što ste govorili. Osnažili ste i suportirali maksimalno korištenje i učinkovitost kemoterapije s minimalnim posljedicama za organizam.” (B. P.)

Svjedočanstvo 32.

Poštovani g. Plečko,
da Vas podsjetim, zovem se H. J. i imali smo se prilike upoznati jedne kišne večeri prije malo više od dva tjedna (02.12.2019.) u Samoboru gdje smo došli ja i moja supruga. Iako sam već prije znao za Vas, s vašim me je radom upoznala moja supruga nakon što su mi dijagnosticirane izrasline suspektivno malignog tipa prilikom jedne od redovnih (MR) kontrola. Osim ugodnog druženja, tom ste mi prilikom dali prašak himalajskog korijena, tri CD-a, prijedlog prehrane te mnoštvo korisnih savjeta kako bi ovo razdoblje liječenja (kemoterapija) i nakon toga, što lakše podnio.
Namjera mi je s Vama podijeliti nekoliko iskustava ali i tražiti neke odgovore.
Dakle, prvo. CD1 i CD2 smo prenijeli na mobitel sljedećeg dana kada sam ih već počeo slušati.
Iskustvo je bilo prilično zanimljivo.
Krenuo sam prvu večer s CD1… Iz vašeg objašnjenja sam pretpostavio o kakvom se sadržaju radi tako da sam prije početka slušanja (što radim i dalje, bez iznimke) osigurao mir, opušteno okruženje, isključivo u ležećem položaju, sklopljenih očiju, kao i vlastitu smirenost.
Glasnost u slušalicama namjestim na onu koja mi, za takav tip glazbe i šumova pruža i najveću ugodu. Početak je bio zaista ugodan, opuštajući i za desetak minuta već sam već bio prilično relaksiran i “praznih” misli, usredotočen samo na sebe…i onda se dogodilo.
Odjednom sam osjetio bljesak..zapravo val svjetlosti što je prošao kroz mene..od glave prema nožnim prstima…kao nekakav energetski val svjetla što je u trenutku prošao kroz moje tijelo obasjavajući ga kao da sam u tom trenutku transparentan te kao da se to svjetlo vidi kroz mene.
Ostao sam doslovno uznemiren. No, nastavio sam dalje..ubrzo se ponovilo..opet..i opet. Do kraja tih pola sata ponovilo se desetak puta. Vrijeme nisam ni osjetio i zapravo samo bio iznenađen kada su se šumovi i glazba umirili.
Sljedeći puta sam slušao CD2..opet se ponavljalo, no još češće…u nekim trenucima sam osjećao da možda to mogu kontrolirati no tada zapravo nisam bio svjestan dali je stvarno tome tako.
Dosta sam razmišljao o tome ..zapravo, čini mi se da to ima utjecaja kako sam se nakon toga dalje osjećao….ono što je bilo sigurno, ohrabrivala me pomisao da imam ovakvo oružje u svojim rukama.
Došao je dan prve kemoterapije, a ja sam ipak raspoložen došao na odjel (??!). Pa sa mnom je bilo moja vječna potpora, moja gospođa i moji CD-i.. Sama aplikacija traje jedan sat. Savršeno, odslušam oba dva CD-a i već je gotovo. Med. sestra me upozorila da ću, unatoč predmedikaciji, osjetiti nus pojave; umor, mučninu, bolove u zdjelici, povraćanje, dezorijentaciju…upozoren sam da ću vjerojatno sat ili dva ostati kako bi se stanje smirilo dovoljno da me gospođa odveze doma.
Ok, pomislih, idemo..pa što bude.
Osoblje dnevne bolnice je bilo jako ljubazno, interijer udoban, krevet isto, toplo i blizina ogromnog prostora….sve me to zapravo umirivalo.
Dakle, kaplje lijek, slušam umirujuću glazbu sa slušalica i ne osjećam – ništa. Zapravo, za vrijeme apliciranja lijeka, ja sam osjećao samo mir i povremene “bljeskove” svjetla.. 🙂
Odjednom dolazi med.sestra i kaže kako je gotovo…još pola sata nekakvog sredstva za pročišćavanje i nakon toga opservacija.
Prošlo i tih pola sata…ja nisam osjetio ništa..rekla sestra da opservacija očigledno nije potrebna..sjeo sam na krevet, malo čekirao u kakvom sam stanju, ustao i bez ikakvih tegoba odšetao do parkirališta, i vozio do doma. Zapravo, bio sam jako gladan i jedva sam čekao prvu pekaru da smažem svoj burekić sa špinatom.
Nastavio sam slušati CD-e, “osvjetljavati se, puniti “energijom.. No, ipak nakon dva dana mi se poremetila probava i nekoliko sam dana bio u proljevu, čak me jedan dan (vjerojatno zbog malo jačeg obroka) malo boljelo u predjelu crijeva.
Kako svaki dan, tako sam i te večeri slušao CD i u jednom od “bljeskova” primijetio sam da “svjetlost” ne prolazi kroz taj bolni dio abdomena..zapravo, prilično sam jasno mogao “vidjeti” oblik bolnog dijela… Srećom, već sljedeći sam dan bio bolje, počeo normalno jesti i dakako, bolje se osjećati tako da je i “tamni” dio nestao.
Namjeravao sam krenuti dalje… Mislim si, ako mogu vidjeti “bol”, možda mogu vidjeti i “njih”…svoje male lezijice. Već sljedeću sam večer bio nestrpljiv…sve je prolazilo redovno..opuštanje bljesak, energija, svjetlo…
No osim čiste svjetlosti kroz moje tijelo nisam “vidio” ništa..niti jednom.

Eto…ja ću biti iskren…do sada nisam baš vjerovao u takve stvari..zapravo, moja me brižna gospođa nagovorila da se sretnem s Vama i ja u okviru svojih iskustava ne znam objasniti što ja to “vidim”.
Ako imate malo vremena, i malo više volje, volio bih da mi barem na kratko objasnite o čemu se radi.
Hvala.